Spiertesten

Spiertesten

Een kinesioloog gebruikt de spiertest als middel om met het lichaam te communiceren. De reactie van de spier maakt duidelijk op welke gebieden er problemen zijn en geeft inzicht in de oorzaak en samenhang van klachten. Via de spiertest bepaalt het lichaam de meest optimale correctiemethode om weer in evenwicht te komen.

Spiertesten en lichaamsintelligentie

Ons lichaam voelt, signaleert, registreert en reageert op voedsel, nachtrust, beweging, werkdruk, spanning en gedachten enz. Prikkels worden o.a. via de spieren, spiercellen, zenuwcellen en zenuwbanen naar het ruggenmerg gezonden en vandaar naar de hersenen. Hier worden deze prikkels ontvangen en geïnterpreteerd. Het teruggezonden antwoord resulteert in acties zoals: inzetten van een beweging, verandering van lichaamstemperatuur, vrijkomen van hormonen, het uiten van emoties, enz.
Een spiertest is een afstemming op deze wisselwerking en het testbuisje met een bepaalde stof is de prikkel. Met de polstest wordt met een lichte druk tegen de pols gemeten of het specifieke stof in het testbuisje een reactie geeft. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Geen reactie, dit is een sterke test en de spierspanning blijft gelijk = Balans
  • Een reactie, dit is een zwakke test en de spierspanning verandert   = Onbalans

…. Wil jij deze unieke manier van werken zelf ervaren en testen, vul onderstaande contactgegevens in en ik geef snel antwoord.

Naam:

E-mail:

Telefoonnummer

Klacht:Privacy beleid