Behandelingen

De Behandeling

De behandeling begint met het bespreken van het klachtenbeeld aan de hand van het  ingevulde intakeformulier. Bij het onderzoek dat hierop volgt, wordt door middel van testampullen via een spierspanningtest bekeken wat de aard en oorzaak van de disbalans is. Dit onderzoek vindt gekleed en liggend plaats.

Het consult duurt ongeveer 1,5 uur. De inhoud van de testampullen varieert van vitaminen, mineralen en sporenelementen, hormonen, toxische stoffen, allergenen tot enzymen. Ook allerlei ziektekiemen in homeopathische vorm worden hierbij gebruikt. Nadat de disbalansen zijn gevonden, wordt gezocht naar natuurlijke methodes en preparaten die de disbalans opheffen.

De methodes kunnen bestaan uit het aanraken van reflexzones en het behandelen van acupunctuurpunten, symbolen en coderingen, voedingsadviezen, etc. De middelen kunnen o.a. bestaan uit homeopathie, fytotherapie, bloesemremedies, vitaminen, mineralen. Deze middelen moeten meestal in de tussenliggende periode tot de volgende behandeling worden gebruikt om tot een duidelijke verandering van het klachtenbeeld te komen.

Bij het vaststellen van de juiste ondersteuning van natuurlijke middelen is het belangrijk om medicijnen en supplementen die gebruikt worden mee te nemen naar het consult. Een bijsluiter is niet voldoende. Bij een vermoeden  van een overgevoeligheid of een allergie voor een voedingsmiddel, lichaamsverzorging product of iets anders is het aan te raden dit mee te nemen naar het consult.